RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Gradišta: Migrant iz Alžira ukrao tri putnička automobila

Policija Gradiške i Banjaluke uhapsila je migranta iz Alžira čiji su inicijali H.B, koji je ukrao tri putnička automobila.

Automobili su ukradeni noćas i tokom jutra.

Prvi automobil osumnjičeni je ukrao u Banjaluci, gdje je Policijskoj upravi oštećeni sinoć prijavio da mu je ispred kuće na području grada otuđen automobil marke “volvo”.

Druga krađa automobila, prijavljena je noćas i Policijskoj stanici Nova Topola, gdje je iz dvorišta kuće u mjestu Kočićevo, grad Gradiška, otuđeno teretno vozilo marke “pežo” tip “partner”.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli pripadnici Policijske uprave Gradiška, koji su tokom uviđaja u neposrednoj blizini kuće oštećenog uočili automobil “volvo”, za koje je utvrđeno da se radi o vozilu koje je u toku noći otuđeno na području Banjaluke, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Daljim operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da je osumnjičeni u mjestu Bajinci u opštini Srbac, sa otuđenim teretnim vozilom “pežo” prouzrokovao saobraćajnu nezgodu.

Na vozilu je nastupila materijalna šteta, a osumnjičeni je zadobio tjelesne povrede.

Kraća trećeg vozila, prijavljena je jutros u 5.43 časova Policijskoj stanici Srbac.

Prijavljeno je da je u mjestu Bajinci, iz garaže u privatnom vlasništvu otuđen automobil marke “pasat pet plus”, a nedugo nakon prijave, policija Laktaša uspjela je da u mjestu Kosjerovo, zaustave navedeno vozilo, a kojim je upravljalo lice H.B. državljanin Alžira.

Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i radnici Terenskog centra za strance Banjaluka, koji su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da preduzmu sve potrebne mjere u cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, te između ostalog da svoja vozila ne ostavljaju duže vrijeme na zamračenim i osamljenim mjestima bez nadzora.

“Prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvarati prozorska stakla, zaključavati vrata vozila i poklopce rezervora za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbjediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom”, savjetuju iz Policijske uprave.

Iz policije apeluju na građane da ukoliko primjete bilo kakva sunjiva i nepoznata lica u blizini svoje pokretne i nepokretne imovine, o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, koji može biti i anoniman.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uhapšena dva policijska djelatnika Granične policije BiH

Radio Brčko

Brčko: Uhapšen muškarac zbog krivičnih djela na štetu vjerskih objekata

Radio Brčko

Гранична полиција БиХ ухапсила три лица

Radio Brčko