RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

J.P. Putevi Brčko spremno za održavanje puteva i cesta u zimskom periodu

J.P. Putevi Brčko ove godine je uradilo sve pripremne poslove oko izbora najpovoljnijeg ponuđača za zimsko održavanje cesta i puteva u Brčko Distriktu. Za ove namjene obezbijeđeno je oko 700.000 KM.

Kao što je javnosti poznato održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu počinje 15.11 i traje do 15. 04. Planom rada J.P. Putevi Brčko je za ove namjene obezbijedilo oko 1.500 tona ambrozivnog materijala, oko 600 tona industrijske soli i oko 50 tona za depresivna ledišta na trotoarima, kazao nam je Rizo Čivić, zamjenik direktora J.P. Putevi Brčko.

Ovih dana donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača nakon čega se očekuje i potpisivanje ugovora, tako da se može konstatovati da je J.P. Putevi Brčko na vrijeme uradilo sve pripremne predradnje kad je u pitanju održavanje prohodnosti puteva u Brčko Distriktu za vrijeme zimskog perioda, kazao je još Čivić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.