RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

U Brčko distriktu obilježen socijalni dan projekta Kreditiraj -volontiraj

Omladinski centar Vermont Brčko distrikt BiH šesti put za redom obilježava socijalni dan projekta Kreditiraj volontiraj . Implementator projekta je  Info Haus centar iz Sarajeva.

Olivera Gajić iz Omladinskog Centra Vermont je kazala da je ove godine na jedan dan uposleno 111 učenika u 7 brčanskih firmi.

Danas je učenicima biti uplaćena sredstva od po 20 KM koja idu u Fond Info Hausa nakon čega se ista raspoređuju na realiziranje izabranih projekata , od 1000 KM pa na dalje , ovisno o projektu.

Prošle je godine je pobjedila brčanska Gimnazija Vaso Pelagić i dobila 1000 KM na projektu „Jedna latica-jedna beba“, gdje su se učenici zalagali za uređenje dvorišta bolnice , u cilju zdravog rođenja beba u prirodnom okruženju.

Gajić je istakla da je ove godine u BiH od izabranih 63 grada 1000 mladih ljudi uposleno na jedan dan u 150 firmi.

JP Komunalno Brčko projekt Kreditiraj volontiraj podržavaju četvrtu godinu za redom, kaže Jelena Lugonja, asistent direktora JP Komunalno Brčko i kazala da je ove godine uposleno 60 đaka , i da je ovim dana prilika mlafdim ljudima da steknu svoje prvo radno iskustvo i vide kako fuinkcionira jedna velika firma, kako se radi zajedno i u timu.

„Mi smo odlučili naše aktivnosti podjeliti u dva dijela“ , kaže Lugonja, i dodaje da je prvi dio realiziran kroz prezentiranje rada JP Komunalno u Omladinskom centru , dopk se drugi dio realizira obilaskom službi i organizacijskih jedinica i sektora JP Komunalno Brčko i razgovorom s uposlenicima , kako bi se što bolje upoznali s aktivnostima ove firme, istakla je još Jelena Lugonja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.