RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Oni koji su za slobodu dani živote ne smiju biti zaboravljeni

Kršćani u BiH i cjelom svijetu danas obilježavaju Dan svih svetih kada se sjećaju osoba koje su za života učinili velika djela te svojih najmilijih obilazeći mjesta njihovih vječnih počivališta. Tim povodom i Udruge branitelja proistekliih iz domovinskog rata odnosno 108 – HVO Pješačke brigade Ravne- Brčko, upriličile su tokom dana obilaske spomenika palim braniteljima u Dubravama, Bodarištu, te Brčkom,  kao i Svete mise za sve poginule u crkvama Dubrave i Bodarišta te onoj u gradu.  Uz brojne vjernike, te predstavnike političkog života iz reda Hrvatskog naroda, koji su prisustvovali, odaslana je jedinstvena poruka: Da se oni koji su za slobodu dani najviše, svoje živote, nikada ne smiju zaboraviti.

«Ovo je najmanje što možemo učiniti za naše branitelje, jer su bili tu kad je bilo najpotrebnije te nisu žalili ni svoj život dati da bi mi danas ovdje mogli slobodno živjeti kazao ke gradonačelnik Anto Domić

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.