Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet…, morate znati kako ga pripremiti.
Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj.
“Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin”, kaže on.
Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili.
Vruća voda koristila se za pripremu prije jer nije bila pitka, pa se prokuhavala kako bi se ubile bakterije.
Izvor: Radio Sarajevo
Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na
USLOVI KORIŠTENJA.