RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

ŠEIK NUDI MILION DOLARA ZA STARU “BUBU”!

Najsiromašniji predsjednik na svijetu, kako ga mnogi nazivaju, urugvajski lider Hoze Muhika dobio je ponudu da svoj stari automobil “folcvagen Bubu” proda arapskom šeiku za milion dolara!Urugvajski nedeljnik “Buskveda” tvrdi da će Muhika, ako zaista dobije taj novac, sve donirati za beskućnike.

Istovremeno, meksički ambasador predložio je Muhiki da “Bubu” stavi na aukciju i procijenio da za nju može dobiti četiri kamiona.

U tom slučaju, Muhika namjerava da kamione donira u javno zdravstvo.

Muhika objašnjava da “nije vezan za automobile” te da auto do sada nije prodao zbog svog psa Manuele, koji ima samo tri noge, prenosi “Gardian”.

Na pitnje zašto bi neko platio tako veliki novac za njegov mali i stari auto, Muhika je odgovorio da su ljudi “pomalo fetišisti, pa im trebaju materijalni simboli”.

On je priznao da čuva čekić i lopatu koji su pripadali njegovom ocu: “To su male stvari za ostatak svijeta, ali meni puno znače”.

Izvor:SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.