RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zbog izmjena Zakona o koroni do daljnjeg nema isplata

Zbog izmjena i dopuna zakona o koroni u Brčko distriktu koje su urađene prije mjesec dana, do daljnjeg nema isplata podsticaja temeljem ovog zakona. Problem su i nedostajuća sredstva.

Pero Gudeljević, šef Odjela za privredni razvitak, sport i kulturu pojasnio je da je temeljem odluke Skupštine Brčko Distrikta, Vladi, odnosno Odjelu za privredni razvitak, sport i kulturu ostavljena mogućnost da u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima osmisli program „mjesec za mjesec“.

Pero Gudeljević

Na osnovu toga Odjel za privredni razvitak, sport i kulturu podnio je zahtjev u rebelansu budžeta Brčko distrikta za ovu godinu od 1,5 miliona KM kako bi počeli rješavati nadoknadu tih sredstava od petog mjeseca ove godine.

Novaca u ovom trenutku za te namjene nema, tako da nove mjere za podsticaje ne mogu biti ni predložene.

„Za treći i četvrti mjesec ove godine isplaćeno je oko 8,5 miliona KM za te namjene, a analizom tih isplata uočeno je da se kriteriji moraju postaviti na drugačiji način. Zbog toga je taj zakon i izmijenjen kako bi se sve mjere mogle prilagođavati ovisno o situaciji“, još je kazao Gudeljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.