RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Чивчић: Капитални пројекти се реализују утврђеном динамиком

Шефица Одјељења за јавне послове Владе Брчко дистрикта БиХ Свјетлана Чивчић је изјавила да је током јучерашњег дана, пуштањем у функцију првог кружног тока у Брчко дистрикту БиХ на локацији код Опште болнице, реализован један од капиталних пројеката који ће значајно растеретити саобраћај у том дијелу града.

Од пуштања у саобраћај кружног тока извршено је и посматрање протока саобраћаја приликом којег је утврђено да је одвијање саобраћаја на овој раскрсници доста убрзано као и да су гужве знатно мање.

Шефица ресорног одјељења је подсјетила да је та раскрсница до сада била регулисана семафорима, што је стварало велике гужве с обзиром да се на том мјесту одвија транзитни саобраћај с великим бројем тешких теретних возила.

“Радови су по нашем мишљењу урађени квалитетно уз мања кашњења због кишних дана будући да су радови извођени у јесен. Такође, на тој локацији смо затекли доста подземних инсталација које смо морали да измјестимо”, наводи шефица Чивчић.

Она је додала да је рок за извршење радова износио 60 дана, а извођач је брчанска фирма која је тај посао добила на тендеру, по уговореној вриједности од 207.000 КМ те да је приликом извршења овог посла ангажован и екстерни надзор Института за материјале и конструкције из Бањалуке, који је вршен и над другим пројектима.

“Капитални пројекти које реализујемо раде се по принципу двије плус једна година, а за претходне три године имамо око 880 пројеката. У оквиру текуће године уговорили смо преко 170 пројеката вриједности око четири милиона и три стотине хиљада конвертибилних марака. Прије неколико дана смо објавили тендер од 69 лотова, за пројекте укупне вриједности 1.600.000 КМ. Поред тога, у припреми је још један тендер од шездесетак лотова који ћемо објавити у овој недјељи, отприлике исте процијењене вриједности”, нагласила је госпођа Чивчић, додајући да реализација капиталних пројеката за ову годину у Одјељењу за јавне послове износи око седам и по милиона конвертибилних марака намијењених за инфраструктуру, изградњу и реконструкцију улица и путева на подручју Брчко дистрикта БиХ.

Извор:Влада Брчко дистрикта

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.