RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Defile mažuretkinja u ponedeljak kroz centar Brčkog

Kako bi bili što spremni za eventualne elementarne katastrofe koje se u budućnostti mogu dešavati, vlada Distrikta provodi preventivne mjere te se uključuje u veoma važne medjunarodne projekte. Jedan od takvih je i onaj «Moj grad otporan na katastrofe», rečeno je danas na upriličenoj press konferenciji.

«Kataklizma kroz koju smo prošli ove godine vjerujem svima je ukazala da investiranje u prevenciju kod zaštite i učinkovitog djelovanja pri katastrofama, je dobro uložen novac, i stoga kroz uključivanje u evropske projekte mi opštu zaštitu želimo podići na viši nivo, uvažavajući naše evropske partnere i njihova iskustva istakao je gradonačelnik dr Anto Domić».

Koliko je u ovom momentu i kontekstu spremno Odjeljenje za sigurnost biće demonstrirano i na velikoj pokaznoj vježi u ponedeljak kojoj će prisustvovati brojne zvanice iz BiH ali i partneri iz evropskih zemalja precizirao je šef Uroš Voinović. «Sve ima za cilj masovnijim uključivanjem gradjana unaprijediti i sistem samozaštite» naglasio je Voinović.

Uz pomoć Norveške i vlade Distrikta, te koordinaciju Crvenog Križe, kaže sekretar Denis Šehanović osigureano je specijalno plovilo, čamac za intervencije u ekstremno teškim situacijama. Vrijednost donacije je preko 40.000 maraka.

Prikaz trenutne opremljenosti Odjeljenja za javnu sigurnost vlade Distrikta u defile mažuretkinja kroz centar grada planiran je za ponedeljak u 13 sati

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.