RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Komunalci vršili orezivanje stabala

Uposlenici radne jedinice Čistoća Javnog preduzeća “Komunalno” Brčko su proteklih dana po nalogu Odjeljenja za javne poslove – Pododjeljenja za puteve i parkove Brčko distrikta BiH, vršili orezivanje stabla u naselju Srpska Varoš.

U pitanju je vanredna aktivnost rađena po zahtjevu stanara u tom naselju dok će proljetno uređenje i orezivanje stabala u drugim dijelovima Distrikta započeti za mjesec do dva dana.

Stabla se orezuju ili uklanjaju ukoliko su smetnja saobraćaju, imaju stare i suhe grane i prijetnja su stanarima ili pješacima, ukoliko imaju neko oboljenje ili narušavaju vizuelni izgled ambijentalne cjeline. Orezivanje se vrši iz zdravstvenih, sigurnosnih i estetskih razloga i uglavnom je riječ o uklanjanju grana sa gornjih etaža krošanja starijih stabala.

Jelena Lugonja, asistent direktora u ovom preduzeću je istakla da JP “Komunalno” nema ovlaštenje da samostalno odlučuju koja stabla na javnim površinama i parkovima treba orezati nego da to rade tek kada dobiju nalog od nadležnih odjeljenja u Vladi.

Već standardno uposlenici komunalnog u martu ili početkom aprila vrše proljetno orezivanje drveća i uređenje   parkovskih površina na području Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JP “Komunalno” Brčko: Apel kupcima – odlažite kućni otpad na propisan način

Radio Brčko

ЈП”Комунално Брчко”: Новогодишња честитка

Radio Brčko

ЈП “Комунално” Брчко: ОБАВЈЕШТЕЊЕ ТС Пристаниште

Radio Brčko