RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Милиони кеша нестали из трезора Бобар банке

Агенција за банкарство Републике Српске је одузела дозволу за рад Бобар банци а.д. Бијељина. Све пословнице ове банке су затворене.

У овој ситуацији депозити грађана до 50.000 КМ су обезбијеђени, јер су осигурани код Агенције за осигурање депозита РС. Ко жели да подигне свој новац, до 50.000 КМ, моћи ће то чинити путем банке с којом Агенција за осигурање депозита склопи споразум.

Пропаст Бобар банке коштаће Републику Српску дестине милиона марака, а посебно ИРБ РС, која је преко ње дала бројне кредите и то миљеницима Режима. Моји извори тврде да су у банци уочене тешке криминалне радње, а тичу се нестанка милионског износа из трезора Бобар банке.

Ријеч је о кешу, који је неко узео, којег у трезору нема, а евидентиран је у билансима банке.

ИРБ “пада” већ трећи пут и то се, осим Бобар банке, десило када је у питању “Бирач” и Балкан инвенстмент банка.

Пословни портал Цапитал.ба је објавио да је Агенција за банкарство РС увела привремену управу у Бобар банку и за привременог управника банке именовала Саву шеваљевића.

Драган Чавић је у неколико наврата на овом блогу писао о малверзацијама у овој банци, предвидио крах те банке и БИБ, те позвао у неколико наврата директорицу Агенције за банкарство РС Славицу Ињац да поднесе оставку. Ни Ињац ни Режим на то нису реаговали. Пропаст Бобар банке потврђује да се финансијски слом РС
наставља.

Избор:rtvbn/SlobodanVaskovicBlog

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.