RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Od danas u Brčko distriktu besplatan broj za vakcinaciju građana

Od danas je u funkciju pušten besplatan telefonski broj za građane Brčko distrikta koji se žele vakcinisati protiv virusa korona. Primanje poziva traje od 09.00 do 16.00 sati.

Šef Vladinog Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić za Radio Brčko je izjavio da je nakon privođenja kraju imunizacije zdravstvenih radnika protiv COVID-a 19, Odjel za zdravstvo pristupio vakcinaciji zaposlenih i starih i iznemoglih lica.

Sead Šadić

On je pojasnio da se nakon prijava, vrši selekcija, a da će se prijavljeni građani pozivati i biti obaviješteni o tačnom terminu vakcinacije.

Ako mogućnosti dozvole građani mogu u prijavi naznačiti koju vakcinu žele primiti, ali to će u konačnici određivati struka.

Vakcinacija se organizira u Omladinskom centru. Telefon na koji se prijavljuju građani koji žele biti vakcinisani je 0800 31 004.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.