RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Građani Travnika i Foče (FBiH) biraju načelnike, birališta otvorena u 07.00 sati

Prijevremeni izbori za za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH) održavaju se danas, a biračka mjesta su otvorena jutros u 07.00 i zatvaraju se večeras u 19.00 sati, saopćio je CIK BiH.
Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19.00 sati večeras.
Centralna izborna komisija BiH podsjeća izbornu administraciju u Travniku i Foči (FBiH) da je članom 17.1 Izbornog zakona BiH, pored ostalog, propisano da predstavnici međunarodnih posmatrača, udruženja građana, političkih stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata mogu posmatrati sve izborne aktivnosti, pod uslovom da se akreditiraju u skladu sa Izbornim zakonom BiH.
Član 17.2 Izbornog zakona BiH propisuje da posmatrači, u toku posmatranja izbornog procesa, neće ometati izborne aktivnosti i poštivat će tajnost glasanja.
Suprotno postupanje izbornih komisija i biračkih odbora je kršenje Izbornog zakona BiH.
Odziv birača do 11.00 sati na prijevremenim izborima za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 12.00 sati.
Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) održavaju se u uslovima epidemije COVID-19 u skladu sa Instrukcijom o postupanju tijela za provođenje izbora na izborni dan u uvjetima epidemije Covid-19 od 26. 06. 2020. godine i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Сутра ујутру почиње изборна шутња

Vladimir Matijević

Ankete pokazuju da su Nijemci već odlučili za koga će glasati u nedjelju

Radio Brčko

CIK BiH: U ponedjeljak počinje štampanje glasačkih listića

Radio Brčko