RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Грађани могу дати велики допринос сузбијању корупције.

Потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта и предсједник Скупштинске комисије за сузбијање криминала и корупције Адем Рибић рекао је данас приликом сусрета са делегацијом Удружења грађана „Призма“ да се у сарадњи са владиним и невладиним сектором, посебно са грађанима могу постићи добри резултати на сузбијању криминала и корупције. Он је нагласио да је у припреми сет закона на сузбијању овог великог друштвеног зла који би ускоро требали да се нађу у скупштинској процедури.
Предсједник Комисије за сузбијање криминала и корупције је овом приликом исказао незадовољство досадашњом сарадњом са грађанима и указао на чињеницу да они избјегавају доставити информације о конкретним случајевима о извршењу ових криминалних дјела. Предсједник Рибић се осврнуо и на штету коју је дистрикт имао ликвидацијом Бобар банке констатујући да се мора утврдити одговорност оних који су држали велике количине новца на једном рачуну у банци.
„ Постоје индиције да су неке фирме, а према нашим сазнањима и једна фиктивна, за ангажман у вријеме поплава незаконито стекле новчане добити од неколико милиона марака“ рекао је такође Рибић и нагласио да би већ у понедјељак комисија од Владе требала добити информацију о томе.
До сада је постојала само декларативна опредијељеност јавних институција у дистрикту Брчко да се боре против корупције и криминала , наглашава предсједник УГ „Призма Недим Хамзабеговић који је у разговору са предсједником Рибићем истакао да и одређени законски акти погодују вршењу коруптивне активности, те да их што прије треба мијењати.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.