RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Gregg Popovich postao trener s najviše NBA pobjeda

Izvor: EPA/EFE

Gregg Popovich imat će razloga pamtiti pobjedu njegovih San Antonio Spursa 104-102 protiv Utah Jazza, ostvarenu u sinoćnjem dvoboju odigranom u AT&T Centeru, jer je njome postao trener s najviše pobjeda (1336) u utakmicama osnovnog dijela sezone NBA lige.

“Taj rekord dijelimo svi mi. Nije to moj rekord nego naš, svih u ovom gradu”, izjavio je legendarni trener Spursa koji je nadmašio prijašnjeg rekordera i još jednu trenersku legendu Dona Nelsona, svog mentora kojemu je dvije sezone bio pomoćnik u Golden State Warriorsima.

“Ironija je u tome da mi je Nellie dao posao 1992. kad sam bio nezaposlen. On me prigrlio. Zato mislim da je to ironično i da sam nezasluženo u ovoj poziciji i u istoj rečenici s njim, jer je svojim predivnim potezom spasio moju obitelj”, kazao je Popovich, prenosi Hina.

“Ovo je posveta mnogim ljudima. Ovako nešto ne pripada samo jednoj osobi. Košarka je momčadski sport. Igračima govorimo da moraju zajednički pobjeđivati, a to je svakako bilo tako u mom životu uz sve te prekrasne igrače i trenere, moje dragocjene članove momčadi i uz podršku ovog prekrasnog grada”, dodao je trener Spursa.

73-godišnji Popovich do rekorda je stigao u 2030. utakmici osnovnog dijela sezone u kojoj je vodio Spurse, jedini NBA klub u kojem je bio glavni trener, a u toj je ulozi već 26 sezona.

Iako je želio brzo pobjeći s terena, igrači su se pobrinuli da tamo ostane i uživa u višeminutnim ovacijama kojima su ga zasuli navijači San Antonija.

Svi kojima su Spursi u srcu imali su dvostruki razlog za slavlje, jer je domaća momčad do pobjede stigla nakon što je zaostajala 15 poena u posljednjoj četvrtini. Ove sezone San Antonio nije se vraćao iz takvog deficita. Do sinoć.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Шири се школа кошарке СПОРТРЕК

Admir Kadrić

Košarkašice „Brčanke“ u plej offu protiv sarajevskog „Plej offa“

Admir Kadrić

Кошаркашице „Брчанке“ у акцији на Амајлијама

Admir Kadrić