RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milorad Dodik u Brčkom: Očekujem brzi dogovor predstavnika lokalnih vlasti oko dionice auto-puta kroz Distrikt

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom jučerašnjeg boravka u Brčkom sastao se sa predsjednikom i dopredsjednikom Skupštine Distrikta. Sastanak su vrlo uspješnim ocjenili svi akteri, uz naglašavanje da je i na ovaj način pružena apsolutna podrška daljem prosperitetu Distrikta.

„Veoma nam je značajno da je među projektima podrške koja nam stiže iz Republike Srpske, gospodin Dodik prihvatio da se građanima Distrikta i dalje isporučuje električna energija po istoj cijeni kao i stanovnicma Republike Srpske“, naglasio je predsjednik ovdašnje Skupštine Siniša Milić.

Dopredsjednik Ivo Filipović, takođe je bio veoma zadovoljan sastankom te dogovorima koji su na istom postignuti.

„Naročito je značajno da u oblasti korištenja energenata još jednom potvrđeno da ćemo električnu energiju dobijati po cijeni kao i stanovnici Republike Srpske. Podrška Distriktu se osjeća i u svim drugim oblastima počev od poljoprivrede do sporta i kulture“, istakao je Filipović.

Član predsjedništva BiH, Milorad Dodik je novinarima rekao kao je u Brčko stigao da pruži podršku daljem prosperitetu Distrikta.

„Uključili smo poljoprivrednike iz Distrikta, bez obzira na državljanstvo u projekat donacije Republike Mađarske  kad je riječ o kupovini poljoprivrednih mašina, što se odnosi na Republiku Srpsku. Takođe ćemo stanovnike Distrikta uključiti i u subvencije i pilot projekte nabavke solarnih panela za akumuliranje i korištenje solarne energije“, akcentirao je Dodik.

Ujedno, član Predsjedništva BiH je naglasio da od ovdašnjih predstavnika vlasti očekuje da veoma brzo postignu dogovor oko trase auto-puta Beograd – Banjaluka.

„S obzirom da već potpisujemo ugovor sa izvođačima radova za dionicu do Lončara, te da i iz pravca Bijeljine imamo usaglašene sve detalje, očekujem da za dionicu u Distriktu bude postignut kompromis kako bi ovaj veoma važan regionalni infrastrukrturni projekat mogao biti nastavljen“, zaključio je Milorad Dodik.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.