RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ускладити цијене услуга у здравству

Представници брчанског Фонда здравственог осигурања, Јавне здравствене установе и Удружења приватних доктора медицине и стоматологије требали би почетком наредне недјеље одржати састанак на коме би разговарали о реформи здравства Брчко дистрикта и усклађивању цијена услуга. Овај разговор је иницирала шеф Одјељења за здравство и остале услуге грађана Анђа Николић.
Николићева је подсјетила да су реформе у здравственом систему дистрикта и отварање Фонда према приватним здравственим установама биле предвиђене још прије три године.
Што се то није десило правдано је непостојањем подзаконских аката, а већина је у међувремену усвојена, наглашава Иван Арсеновић, предсједник Удружења приватних доктора медицине и стоматолога. Он додаје да је приватни сектор кадровски и са постојећом опремом способан за пружање адекватних здравствених услуга у свим сегментима медицине.
Услуге које приватни сектор здравства тренутно пружа су, међутим, само оне које Јавна здравствена установа није у могућности да обезбједи.
Намјера нам је да пацијентима обезбједимо квалитетну здравствену услугу, да он може да бира у којој здравственој установи ће је користити, каже Арсеновић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.