RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Danas na SP-u susreti u grupama G i H, najzanimljiviji meč Brazila i Srbije

Petog dana Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru na rasporedu su susreti u grupama G i H čime će biti okončano prvo kolo Mundijala.

Najzanimljiviji susret očekuje se na stadionu Lusail gdje će se sastati peterostruki prvak svijeta Brazil i selekcija Srbije koja je u Katar došla sa velikim ambicijama. Meč počinje u 20 sati, dok se u istoj grupi od 11 sati sastaju Švicarska i Kamerun.

U prvom kolu u grupi H igraju Urugvaj – Južna Koreja (14.00) i Portugal – Gana (17.00).

U dosadašnujem dijelu prvenstva najviše su pokazale selekcije Engleske, Francuske i Španije koje su ostvarile ubjedljive pobjede nad svojim protivnicima i opravdale uloge favorita. Za iznenađenje su se pobrinule reprezentacije Saudijske Arabije i Japana, koje su slavile nad Argentinom, odnosno Njemačkom, dok je jedan od favorita selekcija Belgije sinoć ostvarila minimalnu pobjedu nad Kanadom koja je dominirala većim dijelom utakmice i nezasluženo ostala bez bodova.

Hrvatska je razočarala odigravši bez golova sa selekcijom Maroka, kao i Danska protiv Tunisa.

Rezuiltati prvog kola:
A-grupa:
Senegal – Nizozemska 0:2
Katar – Ekvador 0:2

B-grupa:
SAD – Vels 1:1
Engleska – Iran 6:2

C-grupa:
Meksiko – Poljska 0:0
Argentina – Saudijska Arabija 1:2

D-grupa:
Francuska – Australija 4:1
Danska – Tunis 0:0

E-grupa:
Španija – Kostarika 7:0
Njemačka – Japan 1:2

F-grupa:
Maroko – Hrvatska 0:0
Belgija – Kanada 1:0

Danas igraju:
G-grupa:
11.00 Švicarska – Kamerun
20.00 Brazil – Srbija

H-grupa:
14.00 Urugvaj – Južna Koreja
17.00 Portugal – Gana

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.