RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazinSport

Odbojkaši Mladosti novi-stari šampioni BiH

Odbojkaši Mladosti i u drugoj utakmici finalne serije plej ofa pred oko 300 navijača savladali su ekipu Gacka rezultatom 3:1 (po setovima 25:21; 25:19; 21:25 i 25:16) i na taj način osvojili drugu uzastopnu titulu šampiona BiH . Prije sedam dana u Gacku „mladostaši“ su slavili sa 3:0.

radost odbojkasa Mladosti

Brčaci su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 2:0 u setovima. Očiglednu opuštenost u trećem setu znalački su iskoristili gosti iz Gacka i uvjerljivo poveli u trećem setu. Na oba tehnička tajmauta imali su pristojnu prednost 8:3 i 16:10. Trener Mladosti Branko Mišić pokušavao je da kroz dva tajmauta razdrma svoju ekipu što mu je donekle i uspjelo budući da su igrači Mladosti stigli na svega dva poena razlike 16:18. To je bio maksimum brčanskih odbojkaša u trećem setu, koji su gosti dobili rezultatom 25:21.

U četvrtom setu domaći odbojkaši su se razigrali, posebno primači Ćendić i Novokmet potpomognuti srednjim blokerima Eminovićem i Čolom i poveli rezultatom 14:8. Trener gostiju Vidaković uzima tajm aut nakon koga se situacija na terenu mijenja u potpunosti u korist odbojkaša iz Gacka, koji stižu na samo poen razlike za Brčake 15:14.

Nakon drugog tehničkog tajm auta na terenu je postojala samo domaća ekipa. Razigrao se korektor Zimonjić, dizač Šormaz je odlično upošljavao primače i srednjake, tako da je rezultat na kraju seta glasio 25:16 u korist novog starog šampiona BiH, odbojkaša Mladosti.

Zajednicki snimak za istoriju

U domaćoj ekipi najviše su pokazali primači Ćendić i Novokmet te srednjak Eminović, dok su u gostujućoj ekipi nešto raspoloženiji bili Tadić i Bošković

bronza  za gacane

Srebrne medalje odbojkašima Mladosti uručio je Zoran Kokanović, predsjendik Mladosti, a zlatne medalje domaćim odbojkašima Miralem Pajić, direktor takmičenja u Odbojkaškom savezu BiH.

Bedro predaje pehar kapitenu Skelicu

Šampionski pehar kapitenu Mladosti Saši Skeliću uručio je Esad Omerhodžić, član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH.

 

Ok «Mladost» – Mok «Gacko» 3:1 ( 25:21;25:19; 21:25 i 25:16)

Sala gimnazije «Vaso Pelagić». Gledalaca:300. Sudije: Adnan Kološ i Jasmin Husejnović (oba iz Sarajeva).

Mladost: Novokmet, Simikić, Vasiljević, Skelić, Ćendić, Eminović, Keserović (L), Šormaz, Zimonjić, Pavlović, Čolo i Divljan.

Gacko: Bošković, Rončević, Ružić, D. Perišić, Furtula, Milidragopvić, Drašković, Vuković, Tufegdžić, O.Perišić, Antunović (L), Tadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.