RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održana radionica za razredne starješine JU Gimnazije ,,Vaso Pelagić” Brčko

U organizaciji nvo ,,Mali princ” uz podršku stručnog saradnika JU Gimnazije ,Vaso Pelagić” juče je održana edukativna radionica za nastavnike/razrednike JU Gimnazije ,,Vaso Pelagić” Brčko. Teme radionica bile su govor mržnje, kako se suprotstaviti diskriminaciji i dati podršku onima koji žele da iskažu svoju kreativnost, i žele biti drugačiji.
Učesnici radionice su bili razredne starješine, gdje su imali priliku da uzmu učešće u radionicama, ali i prenesu stečeno znanje u svojim odjeljenskim zajednicama ostalim učenicima stavljanjem u ulogu drugačijeg, i mijenjanjem perspektive. Predavač je bila Sandra Jovičić-Ikanović, pozorišna producentica i koordinatorica projekta.
Također, radionice su se paralelno radile i sa Vijećem učenika, a sve u cilju prevencije pojava koje su sve presutnije u društvu i medijima poput vršnjačkog nasilja i drugih društveno-neprihvatljivih oblika ponašanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.