RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Ухапшено шест особа осумњичених да су оштетили Електропривреду Србије за 7,5 милиона долара

Шест особа ухапшено је у Србији због сумње да су малверзацијама оштетили “Електропривреду Србије” (ЕПС) за 7.458.050 долара, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Због сумње да су злоупотријебили службени положај ухапшен је В.Ј., одговорно лице за грађевински надзор у “ЕПС” огранак Термоелектрана Костолац, затим инжењер Н.М. и одговорно лице стручног надзора “Саобраћајног института ЦИП” над изградњом индустријског колосијека чији су иницијали М.Л.

Због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица ухапшени су и Б.В.С. – бивше одговорно лице огранка привредног друштва “Италијана конструкциони”, огранак из Београда, Н.Т. бивше одговорно лице привредног друштва “Баувезен” Лазаревац, као и Ж.М. одговорно лице за извођење радова на изградњи индустријског колосијека у Термоелектране Костолац Б у име привредног друштва “Италијана конструкциони”.

Постоји сумња да су Б.В.С., Н.Т. и Ж.М. су од септембра 2017. до краја децембра 2018. године сачињавали и овјерили документацију у којој су неистинито навели да су извршени радови који нису или су дјелимично извршени приликом изградње индустријског колосијека од жељезничке станице “Стиг” до Термоелектране Костолац Б.

Потом је, како се сумња, М.Л. ову документацију и рачуне потписао и верификовао, након чега су одговорна лица ЕПС-а за праћење пројекта В.Ј. и Н.М. дали налоге да се изврши плаћање за радове који нису извршени с циљем прибављања противрправне имовинске користи привредним субјектима “Италијна конструкциони” – огранак Београд и “Баувезен” Лазаревац.

На тај начин причињена је штета ЕПС-у од 7.458.050 долара, што је потврђено налазом и мишљењем Градског завода за вјештачење Београд, наводи се у полицијском саопштењу.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.