RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Izrada horizontalne prometne signalizacije u distriktu za 15 dana

JP Putevi Brčko je početkom ožujka mjeseca raspisao javnu nabavu radova redovitog ljetnog održavanja puteva i ulica na području distrikta Brčko, gdje je jedan od lotova izrada i održavanje horizontalne prometne signalizacije.

Rizo Čivić zamjenik direktora za stručno tehničke poslove u JP Putevi Brčko je kazao da je pri kraju procedura izbora izvođača radova , i da je donesena Odluka o dodjeli najpovoljnijeg ponuđača, i trenutačno se čeka na eventualne žalbe ostalih ponuđača.

Odabrani ponuđač je u najskorije vrijeme , nekih 15-ak dana potpisati ugovor na način da pristupi izradi horizontalne prometne signalizacije u skladu s tehničkim predmjerom koji je napravljen od strane odjela , odnosno sektora za održavanje javih puteva u JP Putevi Brčko, istakao je Čivić.

On je kazao da su se istovremeno stekli i meteorološki, odnosno vremenski uvjeti , odgovarajuća temperatura i vlažnost zraka, tako da će SE najkasnije za 15-ak dana krenuti s izradom horizontalne prometne signalizacije u zoni grada i zoni zapada, za šta je izdvojeno oko 130.000 KM.

Čivić još navodi da je predviđeno i da se na magistralnim i regionalnim putevima uradi iscrtavanje horizonatle signalizacije u dvije faze , jedna je proljetna, druga jesenja , što je novina u odnosu na ranije razdoblje.

U zoni istok je u okviru realizacija PBMS ugovora , i na tome dijelu je ovih dana već izvršeno popravljanje ulica na magistralnim i regionalnim putevima , dok se sada radi i na lokalnim putevima kao i košenje, i za očekivati je da će u tijeku ovog ili početkom sljedećeg tijedna , biti izrada prometne signalizacije u zoni istok.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.