RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Grantovi” na sjednici vlade

Realizacija grantova nevladinom sektoru u Distriktu trebala bi etapno starovati nakon usvajanja  Izvještaja o reviziji utroška dodjeljenih sredstava u minuloj godini. Ova tačka, već je uvrštena u dnevni red, minule sedmice, započete sjednice brčanske vlade.

Činjenica da je budžet Distrikta, za tekuću godinu suvojen krajem marta, uslovila je startno kašnjenje i procedure dodjele grantova nevladinom sektoru posebno kad se imaju u vidu neophodni Izvještaji odnosno revizija,utroška tih sredstava. Tokom minule godine dodjeljeno je oko 2 miliona maraka grantova na vladinom sektoru i prije «prebacivanja novih sredstava» Komisija iz odjeljenja vlade Distrikta,  mora revidirati Izvješate o utrošku sredstava.

«Prednost u toj reviziji dali smo grantovima boračkih populacija i Mjenim zajednicama,  a dio sačinjenih Izvještaja već smo proslijedili na narednu sjednicu vlade, te vjerujem da će u najkraćem roku biti i usvojeni» rekao je šef resornog vladinog odjeljenja Tomislav Stjepanović

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.