RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Od sutra “Dani Evrope” u Brčkom

«Dani Evrope u BiH», naziv je manifestacije koja sutra započinje u Brčkom, a kroz više značajnih dogadjaja, svakog mjeseca, trajaće do konca oktobra ove godine.

«Manifestacija koja ima za cilj jačanje saradnje u regionu te ukazivanje na značaj Evro-atlanskih integracija za dalji prosperitet BiH, veoma je značajna za cijeli regiona i za nas. Evropa je nešta svako0dnevica i stoga nam je čast, zajedno sa Evropskim pokretom BiH biti domaćin B domaćin niza manifestacija koje će se desiti od sutra pa do kraja oktobra», rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Manifestacije Dani Evrope otvara sutrašnji turnir u sjedećoj odbojci na kojem nastupaju ekipe: Crvena Zvezda-Beograd, Marsonija Slavonski Brod, OKI Zavidovići i OKI Brčko.

«Velika nam je čast što zajedno sa sastavom Zavidovića možemo biti tehnički domaćini ovog veoma kvalitetnog tuurnira, na kojem će posjetioci  u Ekonomskoj školi, od 11 i 30 pa do 16 sati gledati vjerujem odličnu odbojku» naglasio je predsjednik OKI Brčko-Avdija Banda.

Ono što je svima jasno jeste da je Distrikt ubjedljivo najfunkcionalni dio BiH i da je moguće on bi već davno bio dio Evropske unije, te boljeg mjesta, u ovoj zemlji za organizovanje «Dana Evrope» od Brčkog zasigurno nema, rekao je  u ime Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.