RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Počinje teniski fjučers ”Brčko open 2015”

Teniski turnir “Brčko open 2015”, koji će ove nedjelje biti održan u organizaciji Teniskog kluba /TK/ “Prohema”, dobra je prilika da se distrikt Brčko promoviše izvan granica BiH i da bude prepoznatljiv na sportskim i turističkim kartama Evrope i svijeta, izjavio je danas gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

On je priredio prijem za predstavnike uprave “Proheme”, organizatora ovog turnira koji je Svjetska teniska asocijacija /ITF/ uvrstila u Fjučers seriju takmičenja.

Generalni pokrovitelj ovog 12. teniskog turnira u Brčkom je Vlada distrikta.

 

“Prethodnih godina na račun organizacije teniskog turnira u Brčkom i njegove kvalitetne infrastrukture izrečeno je mnogo pohvala. Danas su nas organizatori informisali da je sve spremno da se i ovo takmičenje odvija na željenom nivou”, rekao je <Domić na konferenciji za novinare.

Prema riječima predsjednika TK “Prohema” Dalibora Šarenca, na ovogodišnji turnir u Brčkom, čiji je nagradi fond 10.000 američkih dolara, prijavila su se 64 takmičara iz 16 država, među kojima i iz Čilea, Japana i Australije.

Među prijavljenim teniserama su i trojica iz BiH – Martin Nikić,Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Proteklog vikenda i danas igrani su kvalifikacioni mečevi u singlu i dublu, a slijede mečevi za plasman u završni dio turnira.

Polufinalni mečevi i u singlu i u dublu igraju se naredne subote, a finalni u nedjelju.

Izvor:SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.