RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Представљен часопис „Ријеч“

У оквиру традиционалне манифестације „ У сусрет прољећу“ јуче је промовисан двоброј регионалног часописа „Ријеч“ Књижевног клуба Брчко дистрикта. Часопис је представио одговорни уредник, Жарко Миленић који је, овом приликом, нагласио да су прилози у њему сврстани у четири блока. Први је посвећен великом руском пјеснику Сергеју Јесењину, други америчким Индијанцима, а преостала два часописима Раст из Битоља и Кај из Загреба публикацијама у којима се објављују дјела брчанских писаца и пјесника. У часопису је дужна пажња посвећена локалним ауторима, а уредник Миленић сматра да је врло важно да се баш у овом часопису они представљају и да се за њих чује у цијелој БиХ.
– То су аутори који су активни у нашем Књижевном клубуа, а и шире па је нормално да се нађу и у часопису, констатује Миленић.
О часопису је на промоцији говорио и Јосо Живковић, писац из Орашја који наглашава да раније није објављивао у овој публикацији, али да је од својих колега чуо да је ријеч о јако добром часопису.
– Сазнао сам да су у њему представњена дјела еминентних књижевника и пјесника од којих неки нису међу живима, а такође да и данас своја дјела објављују врло добри писци. На срећу и на лично задовољство и ја сам од овог броја сарадник часописа, каже Живковић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Ferid 28.05.2015. - 14:43 at 14:43

Casopis Rijec se cita i u Melbourne

Kometari su zaključani.