RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Reagovanja: Hapšenje Đorđa Ristanića dokaz pristrasnosti Tužilaštva BiH

Jučerašnja akcija SIPE, u kojoj je po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen bivši predsjednik Srpske opštine Brčko Đorđe Ristanić i izvršen pretres na više lokacija u ovom gradu, još jedan je u nizu dokaza pristrasnosti Tužilaštva BiH, koje je, na žalost, ovim dalo i vlastiti dorinos svojevrsnoj antisrpskoj histeriji koja je ovih dana na sceni u Distriktu Brčko.

Iako nismo pristalice teorija zavjere, dosadašnji odnos prema srpskim žrtvama u proteklom ratu – od Boderišta, Dobrovoljačke ulice, Tuzlanske kolone, pa sve do Krajine, kao i potupuno ingorisanje uloge Ganića, Izetbegovića, Orića, Dudakovića i sličnih u takvim zločinima, ne ostavlja nam ni najmanje prostora za drugačiji zaključak. Umjesto toga, čini nam se da je cilj ove, kao i drugih akcija Tužilaštva BiH, potpuno prekrajanje istorije na ovim prostorima.
Najoštrije osuđujući akciju SIPE, koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, od nadležnog Suda očekujemo da pokaže veći stepen odgovornosti i profesionalizma, i Ristanića pusti da se brani sa slobode.

SRPSKI PREDSTAVNICI U VLASTI DISTRIKTA BRČKO

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.