RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Преговори Синдиката и Владе Дистрикта у току

Данашњи преговори између представника Владе Брчко дистрикта и Синдиката Дистрикта око испуњавања захтјева и ступања у генерални штрајк нису уродили плодом и нису много приближили ставове када су захтјеви брчанских синдикалаца у питању.

Члан предсједништва Синдиката Брчко дистрикта Менсур Мујкановић рекао је новинарима да су преговори још увијек у току и да се траже компромиси по питању захтјева брчанских синдикалаца.

Он је рекао да ће се Предсједништво Синдиката Брчко дистрикта састати данас и донијети одлуку хоће ли бити генералног штрајка или не, јер је дошло до одређених помака у преговорима који су како је рекао у току.

Подсјетимо да Синдикат Брчко дистрикта тражи да Влада Дистрикта испуни њихове захтјеве око линеарног повећања плата у износу од 250 КМ за све запослене у јавној управи, као и доношење колективног уговора у Дистрикту, док са друге стране Влада нуди одмах повећање основице за обрачн плате у износу од пет одсто, те плаћање путних трошкова и колективни уговор од првог јануара наредне године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sindikat: “Aluminij” spreman za novog investitora

Radio Brčko

Брчко: Влада Дистрикта одбила захтјеве Синдиката

Vladimir Matijević

Брчко: Синдикат Дистрикта остао без просторија које су користили годинама

Vladimir Matijević