RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Policija kod Sandića oduzela 200 šteka cigareta

Nastavljajući aktivnosti na provođenju akcije kodnog naziva „COHIBA“, započete dana 13.05.2015. godine,  koja je usmjerena na suzbijanje nelegalne proizvodnje i prodaje duhanskih proizvoda, policijski službenici su tokom noći 02/03.06.2015. godine, pronašli i oduzeli nove količine duhanskih proizvoda.

Naime, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici su u mjestu Sandići, Brčko distrikt BiH, pronašli kombi vozilo marke “ Fiat Scudo” crnogorskih registarskih oznaka , u kojem su se nalazila lica sa inicijalima M. Đ. rođen 1961. godine i S. Đ. rođena 1961. godine, oboje sa područja Nikšića, R.Crna Gora.

Na licu mjesta, uz pribavljenu naredbu Osnovnog suda BD BiH, izvršen pretres navedenog vozila i lica, kojom prilikom je u skrivenim dijelovima u vozilu pronađeno 200 šteka cigareta “Ronhil light” i 3 mobilna telefona.

S obzirom da su postojali osnovi sumnje da su isti počinili krivično djelo “Nedozvoljena trgovina” iz člana 261. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH lica su privedena u  prostorije Policije gdje je nad istima izvršena kriminalistička obrada.

Zbog postojanja osnova sumnje da je lice M.Đ. počinio krivično djelo “ Nedozvoljena trgovina” iz čl. 261 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH će protiv istog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko ditrikta BiH.

Izvor: Saopštenje Policije Brčko distrikta BiH

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.