RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

NEOBIČNA DIJAGNOZA Izbjegao robiju jer je alergičan na zatvor

Mafijaš je izbjegao robiju zahvaljujući najluđem izgovoru ikad – alergiji na zatvor.

Kako piše Daily Mail, 44-godišnji Giulio Lampada osuđen je na 14 godina zatvora zbog sudjelovanja u organiziranom kriminalu. Ipak, on će umjesto višegodišnje zatvorske kazne ‘odležati’ samo sedam mjeseci kućnog pritvora jer je nekoliko liječnika potvrdio da njegovo zdravstveno stanje ne može podnijeti zatvor.

Naime, dok je prije nekoliko godina boravio u zatvoru u Italiji on je umjesto redovnih obroka jeo samo voće i grickalice i pri tom izgubio 11 kilograma.

Kako nije podnosio zatvor i nije mogao biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu, proglašen je ‘alergičnim’ na zatvorske uvijete.

‘Teška’ životna priča

Kako kaže njegov odvjetnik, on među zatvorskim rešetkama gdje su prisutni ljudi u uniformama postaje depresivan što je izravna posljedica dugog perioda bavljenja organiziranim kriminalom.

Ipak, njegova ‘teška’ priča ipak je dobila sretan kraj pa će se sada moći ‘opravljati’ u kućnom pritvoru u društvu supruge i triju kćeri.

‘Za vrijeme boravka u zatvoru nikada nije napuštao svoju ćeliju. Čak mu je bila potrebna pomoć da ode i do WC-a’ – rekao je odvjetnik Giuseppe Nardo.

Izvor:Daily Mail|Danas.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.