RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice BiH večeras u Zenici u okviru Zlatne lige CEV-a dočekuju lidera grupe Belgiju

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici igra svoj posljednji susret ovogodišnjeg izdanja Zlatne lige CEV-a, a protivnice će im biti odbojkašice Belgije (18 sati).

Belgija je vodeća i do sada jedina neporažena ekipa u grupi A, dok su izabranice bh. selektora Stevana Ljubičića upisale sva tri poraza, a jedini su bod osvojile u 4. kolu protiv selekcije Švedske, od koje su u subotu poražene u Zenici rezultatom 2:3.

Prvi susret u Lundu, koji je odigran 31. maja, Švedska je dobila s 3:1. Prvi susret protiv selekcije Belgije, koji je igran 27. maja u Kortrajku, selekcija BiH izgubila je s maksimalnih 0:3, ali je i protiv bivših učesnica Lige nacija odigrala sasvim korektan meč u drugom i trećem setu.

Na gostovanju kod Švedske, a nakon gubitka prva dva seta, osvojile su treći set te su u četvrtom dugo bile u vodstvu, ali su poklekle u samom finišu. Švedska je do pobjede u Zenici, pak, stigla velikim preokretom i nakon gubitka prva dva seta, a bh. selekcija je ponovo pokazala velike oscilacije.

Međutim, selektor Ljubičić nije bio nezadovoljan kako je njegov nekompletan i podmlađen tim odigrao subotnju, ali ni prve dvije utakmice u gostima, kada smo igrali bez Dajane Bošković i Ajle Paradžik. One su u subotu igrale protiv Švedske.

-Idemo dalje, u srijedu dočekujemo Belgiju i nećemo odustati ni jednog momenta – kazao je nakon poraza od Šveđanki selektor Ljubičič, koji cijelo vrijeme potencira kako im je Zlatna liga dobra provjera i prilika da se spreme za nastup na Evropskom prvenstvu, koje počinje 15. augusta.

Večerašnji meč neće biti i posljednji u grupi A, jer će u okviru 6. kola, 17. juna, igrati Švedska i Belgija, ali je već nakon subotnjeg duela bilo jasno da će bh. tim završiti kao zadnji u grupi. Tabela grupe A: Belgija 6 (iz dvije utakmice), Švedska pet i BiH 1 bod (po tri utakmice).

Večeras u okviru Zlatne lige CEV-a još igraju u grupi B Slovačka i Češka (Tabela: Češka 6 bodova iz tri meča, Slovačka 3 iz dva te Rumunija 3 iz tri meča) te u grupi C Ukrajina i Francuska (Tabela: Ukrajina 6 bodova iz dva, Francuska 3 iz dva meča te Mađarska tri boda iz četiri meča).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.