RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vjerski turizam i u Brčkom-šansa

«Razvoij vjerskog turizma potencijali i perspektive  u BiH, sa akcentom na Distrikt», naziv je Okruglog stola koji je u organizaciji resorne Službe brčanske Vlade upriličen u našem gradu.

«Uz prisustvo i vjerskih službenika ali i naučnih radnika sa ovog prostora te iz BiH i Srbije tema je izazvala veliki interes i pokazuje da u ovoj oblasti ima razvojnih potencijala i u Distriktu» istakao je šef Službe za turizam Aleksandar Djurić, dodajući da je cilj spoznati kako, još više, da vjerski objekti budu u funkciji i turizma.

Najbolji primjer u nas za rečeno je fenomen Medjugorja koje godišnje posjeti oko milion turista isatakao je jedan od uvodničara Okruglog stola  Krešimir Milićević iz Turističke zajednice  Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.