RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Отворен простор за сарадњу са Малезијом

Градоначелник Брчко дистрикта  Анто Домић разговарао је данас са амбасадором   Малезије у Босни и Херцеговини, Ануара Касманом о могућностима привредне и економске сарадње, као и  едукацији у области управљања кризним ситуацијама, те високом образовању.

„Постоји отворен простор у области привредне сарање и економских односа  Малезије са привредницима из Брчко дистрикта“ изјавио је након састанка градоначелник Анто Домић.

Према његовим ријечима ти економски односи подразумијевају поред инвестирања у производне капацитете, трговину и друге елементе привредне сарадње.

Амбасадор Малезије Ануара Кaсман  каже  да дистрикт има доста могућности за успостављање боље економске сарадње,

„Прије свега очекујемо једну добру понуду од стране Брчко дистрикта „ истакао је овом приликом амбасадор Косманом.

Он каже да је једна од могућности економске сарадње  област прераде хране, од воћа поврћа до крупне стоке и прерада проивода од тих сировина. Амбасадор Малезије је, како је речено,  у могућности да понуди приватном сектору из Малезије да дођу у Брчо дистрикт и успоставе своје погоне овдје.

Амбасадор Малезије је био заинтересован и за могућност развоја Туризма у дистрикту јер, како је рекао,  сваког мјесеца у БиХ стижу туристичке групе из малезије и обилазе БиХ.

Он је посебно потенцирао   могућност сарадње  са дистриктом у области високог образовања гдје малезија има веома високе стандарде и развијене институције високог образовања.У Малезији се тренутно школује 150 хиљада страних студената што, како је истакао амбасадор Кaсман, само по себи говори колико је цијењено високо образовање Малезије.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.