RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Završen sedmi BIH Color Festival u Brčkom

Sedmi po redu “BiH Color Festival” održan je proteklog vikenda u Brčkom, okupivši hiljade mladih iz Bosne i Hercegovine i okolnih regija koji su imali priliku da dva dana uživaju u nezaboravnoj atmosferi i nastupima poznatih regionalnih izvođača i vrhunskih DJ zvijezda. Festival je i ove godine donio mnoštvo zanimljivih sadržaja, a posebno oduševljenje među prisutnim partijanerima izazvali su live izvođači koji su stvorili nevjerovatno uzbudljivu atmosferu.

Posjetioce je uz 50.000 kesica boje zabavljalo više od 20 domaćih i regionalnih zvijezda, uključujući Albina, Foxa, Frenkija, Kontru, DJ Yube, Ajs Nigurtina i Timbu, Ericka Kasella, Vandal Stevea, DJ Seshu, DJ Jocka, Pessta i druga prepoznatljiva imena elektronske scene u regionu i šire. Reakcije publike bile su odlične, a izvođači su istakli da su oduševljeni konceptom i organizacijom festivala.

Direktor festivala, Dražen Zimonjić, izrazio je zadovoljstvo što su opravdali očekivanja posjetilaca.

‘’Srećni smo što je vrijeme bilo naklonjeno ovogodišnjem događaju, bez ikakvih ometanja u ostvarivanju naših ideja. Interesovanje za festival bilo je veliko, kako za petak, tako i za subotu, što je dodatno potvrdilo koliko je ovaj događaj privlačan i popularan. Naša organizacija je posebno obradovala našu vjernu publiku pripremivši niz novih sponzorskih zona koje su upotpunile cjelokupni doživljaj”, rekao je Zimonjić.

“BiH Color Festival” već je postao tradicija, a ne samo to, već ima i značaj za turizam Brčkog. Smještajni kapaciteti su bili popunjeni, a brojni partneri i sponzori prepoznali su ovaj jedinstveni događaj u regionu. Među njima su Beck’s, Evropska Unija u BiH, Bavaria, VIVIA, Vitinka, Evapify, Rooster, Buzz, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Juicy, Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Organizatori najavljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program za naredni, osmi “BiH Color Festival,” nastavljajući tradiciju stvaranja nezaboravnih trenutaka za sve posjetioce i afirmaciju Brčkog kao turističke destinacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.