RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Više od 2.000 vjernika na kolektivnom iftaru

Drugi kolektivni iftar, koji je uz donaciju Istambulske opštine «Ejubija», organizovala Islamska zajednica Brčko, i dogradonačelnik Distrikta, okupio je više od 2.000. vjernika u krugu Bijele džamije.

Veliku zahvalnost brčaci duguju opštini «Ejubija» za ovo okupljanje vjernika u ramazanu. Toga smo svi svijeni rekao je prisustvujući kolektivnom iftaru dogradonačelnik Brčkog Esed Kadrić podsjećajući da su prijatelji iz Turske nesebičnu pomoć pružili i tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Obraćajući se prisutnima Muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović je naglasio da je osobenost ovakvih skupova upravo u zajedništvu druženju i jačanju medjusobnih veza vjernika, dok je glavni imam Medžlisa IZ Brčko Mustafa ef Gobeljin istakao da sve ovo   potvrdjuje,  da vjernici u Brčkom izuzetno poštuju ramazan i ramazanski post.

U ime donatora Istambulske opštine Ejubija dogradonačelnik Ahmet Tufegdži nije krijo zadovoljstvo prijemom brčaka i njihovim odzivom na iftar te je obećao njegovo redovovno finansiranje.

Iftar je uveličan  i nastupom gradskog hora Mošus a okončan je kolektivnom molitvom u Bjeloj džamiji

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.