RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

CIK i ambasador o saradnji izbornih tijela BiH i Rumunije

Sastanak članova Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine s ambasadorom Rumunije u Bosni i Hercegovini Antonom Pacurețuom održan je u sjedištu te Komisije u Sarajevu.

Prema saopćenju CIK-a, razgovarano je o potpisivanju memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Stalnog izbornog tijela Rumunije.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović je upoznao ambasadora Pacurețua o Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 31.07.2023. godine, kojom je odobreno zaključenje ovog memoranduma i za potpisnika ovlašćen predsjednik CIK-a.

Rumunija, članica Evropske unije, na biračkim mjestima koristi digitalne tehnologije: elektronski sistem za identifikaciju birača, tablete za snimanje procesa brojanja na biračkom mjestu i tabulaciju rezultata, stoga su iskustva Stalnog izbornog tijela Rumunije od izuzetne koristi za Centralnu izbornu komisiju BiH.

Saradnja Centralne izborne komisije BiH i Ambasade Rumunije u Bosni i Hercegovini je ocijenjena kao veoma dobra.

Centralna izborna komisija BiH je izrazila zahvalnost za podršku koju Ambasada Rumunije pruža u radu i aktivnostima koje provodi ova institucija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.