RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Испод зграде Вишег суда у Подгорици откривен тунел који води до просторије гдје се чува доказни материјал

Foto: Agencija Anadolija

Службеници Вишег суда у Подгорици открили су да је испод зграде Вишег суда до депоа гдје се чува доказни материјал, прокопан тунел.

У депоу Вишег суда чува се, између осталог, и велика количина дроге.

Предсједник Вишег суда Борис Савић потврдио је да је откривена путања подземног тунела, те да од доказног материјала, готово ништа не недостаје.

“На добро сакривеном мјесту пронађен је отвор тунела, који је морао бити прављен дужи временски период“, навео је Савић.

Додао је да је увиђај завршен и да не знају шта се све могло десити да тај отвор није примијећен.

“Нама је најважније да смо затворили нешто што је представљало опасност”, истакао је Савић.

Рекао је да је спроведен попис и да је констатовано да готово ништа не недостаје. Прегледом предмета, како је додао, констатовано је да су испретурани.

“Тунел је тачно откривен под земљом, а истрагом ће се утврдити који је алат коришћен. Невјероватан је начин извршења, копања тунела”, рекао је Савић.

Нагласио је да већ дуже вријеме указују на проблем безбједности.

“Не видимо разлог зашто докази стоје још у депоу. Међутим, још није нађено рјешење за то”, навео је Савић.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.