RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Након два дана усвојен Правилник о пољопривредним подстицајима

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас Правилник о пољопривредним подстицајима за ову годину и сви чланови извршне власти, изузев Аднана Пашалића, шефа Одјељења за пољопривреду, подржали су приједлог да се исплати гарантованих 80 одсто новца од 7, 5 милиона марака колико је укупно из буџета обезбијеђено за ове намјене, али уз услов да се реализација подстицаја заустави по утрошку средстава.

Пашалић није подржао овакав приједлог због тога што се, оваквим правилником, навео је, не гарантује исплата подстицаја свим пољопривредницима.

Каже да ће, у складу са Законом о буџету и Законом извршењу буџета Брчко дистрикта, бити присиљен да убустави пријем захјета за пољопривредне подстицаје уколико новчани оквир од 80 одсто досегне суму од 7, 5 милиона марака одређених за ове намјене.

На тај начин одређен број пољопривредника неће добити подстицај, а са чим се Пашалић не слаже.

Пољопривредници су се разишли незадовољни оваквим правилником и истакли да је такав документ намијењен само за тзв. крупне фармере, а никако за остале који ревносно и поштено раде свој посао.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.