RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Održana promocija romana “Blank” autora Feđe Štukana

Promocijom romana „Blank“ autora Feđe Štukana sinoć je u Knjižnici Brčko distrikta započela manifestacija „Mjesec knjige“ u organizaciji Udruge ljubitelja umjetnosti, a podržane od Vlade Brčko distrikta.

Feđa Štukan je poznati glumac i umjetnik, koji je više puta nagrađivan, a životopisni roman koji je izazvao veliku zainteresiranost i dobio dobre kritike pisan je nekoliko godina, s pauzama i po četiri godine, u namjeri da nikada nitko ne pročita ove stranice.

„Roman „Blank“ je nastao sasvim slučajno, zapisujući događaje iz svog života koje sam želio pokloniti svojoj kćerki kada poraste, da zna tko je njezin otac iz prve ruke, ali uz sugestije prijatelja roman je objavljen i dobio je odlične kritike, a ovo je do sada 50 izdanje“, kazao je autor ovog romana Feđa Štukan. Naime, ovaj roman je preveden na sedam svjetskih jezika, pa i na braillovom pismu za slijepe, te se nalazi na popisu lektira u srednjim školama.

Uvodničar sinoć održane promocije, ali i samo otvorenje manifestacije „Mjesec knjige“ održao je Suvad Alagić ispred Udruge ljubitelja umjetnosti koja je ovogodišnji organizator.

„Mislim da ova manifestacija nije mogla započeti na ljepši način nego promocijom ovoga prestižnog romana, a ono što nas očekuje u okviru „Mjeseca knjige“ jeste trilogija Vesne Dedić, zatim Emira Helać Bekić, te lutkarski perfomans Sabit Agić koji će se održati u Gornjem Rahiću, s namjerom da se ova manifestacija proširi i na ruralne sredine Distrikta“, naglasio je Alagić.

Promocija romana „Blank“ autora Feđe Štukana izazvala je veliko zanimanje građana Brčko distrikta, te su sinoć popunili i posljednje mjesto u brčanskoj Knjižnici, gdje se prodao i značajan broj ovog djela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.