RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

„Glas radnika“ nastavlja pregovore i prosvjede do konačne isplate sredstava

Udruženje „glas radnika“, koje okuplja osobe koje su 1992. godine, ne svojom krivicom, ostale bez posla, održalo je danas sastanak na kojem su očekivali predstavnike Skupštine i Vlade Brčko distrikta. Iako se nisu pojavili predsjednik Kojić i Gradonačelnik Domić, a ni njihovi zamjenici, članovi udruge su, pred dvojicom skupštinskih zastupnika, ponovili svoj zahtjev da im se isplati preostalih 247 tisuća mraka, od ukupno milijun koliko je obećano.

Predsjednik udruge, Muhamed Halilović, je rekao da će ponovo tražiti sastanak s predsjednikom Skupštine i Gradonačelnikom kako bi inzistirali da im se isplati traženi novac, te da se naprave kriteriji podjele sredstava prema godinama staža i socijalnim potrebama.

Sastanku su prisustvovali zastupnici Vukašin Panić i Admir Mujkanović, koji su nezadovoljnim građanima dali potporu. Obećali su da će na sljedećoj sjednici Skupštine inzistirati da im se isplate tražena sredstva, ako ne sada, onda barem kroz rebalans, ili u proračunu za sljedeću godinu.

Članovi udruge „Glas radnika“ su najavili da će, ukoliko ne dođe do sastanka sa čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti, i ukoliko im se ne obeća rješenje problema, za tjedan dana nastaviti s prosvjedima na ulicama Brčkog.

glas radnika 2 glas radnika 3 glas radnika 1 glas radnika 4

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.