RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Сарадња полицијских агенција Српске и Дистрикта задовољавајућа

Шеф Полиције дистрикта Брчко Горан Писић и министар Полиције Републике Српске  Драган Лукач разговарали су данас у Брчком о сарадњи двије полицијске агенције у борби против организованог криминала и тероризма

Шеф полиције дистрикта  Горан Писић је на конференцији за штампу рекао да сарадња двије агенције годинама траје у борби против организованог криминала и најавио скоро формирање јединице за борбу против тероризма у оквиру Полиције дистрикта.

„ Полиција у Брчком као и читава БиХ је одлучна у борби против тероризма и свих видова екстремизма“, рекао је министар Лукач наглашавајући да је очито да БиХ има и да ће  у будућности имати проблема са тероризмом.

Према његовим ријечима само заједнички и увезани могу се успјешно борити против тог зла.

На констатацију новинара да  на граници дистрикта у Горњој Маочи постоји вехабијска заједница чији припадник је прије неколико дана погинуо у Сирији, а да је то подручје под ингеренцијом полиције Федерације БиХ, те  колико се собзиром на то грађани дистрикта могу сматрати безбједним од евентуалних терористичких аката Горан Писић је рекао да Полиција  дистрикта сарађује и размјењује информације  које су од интереса за безбиједност са полицијским агенцијама у БиХ:

„ Полиција може гарантовати безбједност што се тиче подручја дистрикта, има контрлу, али да може гарантовати и стопосто потврдити да негдје неки чин се неће  десити, то не може. Али према нашим сазнањима и расположивим информацијама Брчко дистрикт је сигурно безбједан град у овом моменту“, истакао је Писић.

Овом приликом најављено је и потписивање меморандума о сарадњи Полиције РС и  Полиције  дистрикта Брчко.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.