RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vijeće roditelja Gimnazije ,,Vaso Pelagić” Brčko organizuje predavanje za roditelje na temu “Opasnosti na internetu-podrška roditeljima”

U organizaciji Vijeća roditelja JU Gimnazije ,,Vaso Pelagić“ Brčko održat će se predavanje za sve roditelje naše škole na temu ,,Opasnosti na internetu-podrška roditeljima“.

Naime, kroz svoj rad sa učenicima prepoznali smo opasnosti kojima su izloženi na internetu, društvenim mrežama, lošem utjecaju na njihov rast, sazrijevanje i odgoj, te smo uočili neophodnost upoznavanja i uključivanja roditelja sa načinima prevencije negativnih utjecaja istih na učenike, te pozvali predstavnike Policije Brčko distrikta BiH da uzmu učešće kao predavači. Predavanje će se održati u sali Doma kulture u utorak 14.11.2023. sa početkom u 17:00 sati, a na ovu temu govorit će Goran Blagojević, stariji istražilac u Jedinici kriminalističke policije Brčko distrikta BiH.

U cilju smanjenja negativnih utjecaja i pojava na sve mlade ljude, apelujemo da se odazove što veći broj roditelja, kako bismo pomogli našim učenicima da se izgrade u zdrave, mlade i samosvjesne osobe, a roditeljima pomogli u postizanju tog cilja.

Stručni saradnik

Edina Osmić-Šadić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.