RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Osamdeset tisuća maraka za projekte Omaldinskih organizacija u distriktu Brčko

Odjel za stručne i administrativne poslove Vlade distrikta Brčko je predvidio sredstva i za financirane i sufinanciranje projekata koji se tiču rada omladinskih organizacija , kazao je Tomislav Stjepanović predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade distrikta Brčko.

Stjepanović je kazao da na ovakav način podupiru projekte za koje povjerenstvo procjeni da su najkvalitetniji . Ukupna sredstva po projektima su 80.000 KM koja su podjeljena u dva dijela. „Mi smo zaprimili po ovom javnom pozivu 40 aplikacija“ , kaže Stjepanović.

On je istakao da pokušavaju uvesti nove prakse javnog otvaranja pristiglih ponuda, tako što su pozvali i sve udruge građana koje su aplicirale po javnom pozivu da budu nazočne , kako bi imali uvid koji su sve projekti ovom Odjelu aplicirani, koji su iznosi u pitanju , i koje su to udruge koje će moći dobiti novac iz Proračuna Vlade Brčko distrikta.

Nama će biti cilj, kaže Stjepanović da u budućnosti svaki javni poziv bude na ovakav način prezentiran našim građanima i udrugama koje su aplicirale, kako bi na najtransparentniji način sproveli ove procedure.

Iznos koji se dodjeljuje po ovom osnovu oscilira, i nije svake godine isti , on je za prošlu godinu iznosio 100.000 KM , dok je ove godine u pitanju 80.000 KM .

Odjel je u svojim kriterijima Javnog poziva naveo ciljeve koji trebaju projekti da ispunjavaju, a jedan od tih ciljeva je vezan za akcijski plan koji je nedavno usvojen na sjednici Vlade Brčko distrikta , a to je akcijski plan za jačanje kohezije zajednice , odnosno, spriječavanje mržnje , koja je potaknuta predrasudama , i mi se nadamo da će biti takvih projekata , naveo je još Stjepanović.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.