RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Tokom vikenda smrtno stradao traktorista

KRIMINALITET:

U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima krivičnih djela i to “Krađa” i “Laka tjelesna povreda” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira, tokom kojeg je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 29 vozača i vozila. Od toga 14 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim  jedan koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, još jednog koji je vozilom upravljao iako nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, jednog zato što je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je upravljao preopterećenim vozilom, osam vozača jer su upravljali vozilima s nepropisno smještenim teretom i dva zbog nepropisno obilježenog tereta.

OSTALO:

Dana 16.12.2023. godine u 21.10 sati Policiji Brčko distrikta BiH je prijavljeno, da je u mjestu Krbeti pronađeno beživotno tijelo L.S. iz Krbeta, kojeg je traktor prignječio prilikom prevrtanja usljed oranja njive. Odmah nakon prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici i potvrdili navode iz prijave. Izvršen je uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH i konstatovano da je riječ o nesretnom slučaju sa smrtnom posljedicom u kojem je smrtno stradalo lice inicijala L.S. rođen 1962. godine iz Krbeta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.