RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Lavice savladale Leotar na gostovanju u Trebinju

Košarkašice KK Lavovi Brčko savladale su proteklog vikenda ekipu ŽKK “Leotar 03” na gostujućem terenu u Trebinju, u okviru devetog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

LEOTAR TREBINJE 59 LAVOVI BRČKO 68 (10:27, 21:18, 16:11, 12:12)

 Košarkašice KK Lavovi Brčko otputovale su u Trebinje sa namjerom da upišu nova dva boda koja bi im omogućila učvršćivanje pozicije u vrhu prvenstvene tabele. U toj namjeri, nije ih omeo ni umor i činjenica da su samo 48 sati prije utakmice u Trebinju imale težak meč u Sloveniji u okviru WABA lige. Početna prednost domaćih košarkašica od 4:0, bila je samo dodatni motiv da Lavice vrlo brzo konsoliduju redove i već nakon prve četvrtine dođu do ogromnih 17 poena prednost. Ubrzo nakon toga, brčanske košarkašice dolaze i do najveće rezultatske prednosti na ovom meču (31:51). U nastavku meča trener Bližnjaković iskrostio je pirliku da odmori nosioce igre, jer već danas košarkašice Lavova očekuje novo gostovanje, i to u Bijeljini u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv domaće ekipe Budućnost BN.

Najistaknutije kod Lavova u meču protiv Leotara bile su: Yarelli Padilla sa 15 poena i 7 skokova, Sara Đokić i Mirela Halilović sa po 12 postignutih poena, Estefani Fajardo sa novim dabl-dabl učinkom 11 poena i 11 skokova, te kapiten Iva Karišik sa 10 postignutih poena i 5 uhvaćenih lopti.

Pobjedom u Trebinju, ukupno osmom u domaćem šampionatu ove sezone, košarkašice Lavova zadržale su drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 17 osvojenih bodova. U narednom kolu, koje će ujedno biti i posljednje u 2023. godini, brčanske košarkašice dočekuju ekipu Kozare iz Gradiške. Meč je na rasporedu u nedelju, 24. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19 časova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.