RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Коло српских сестара у Брчком прикупља средства за куповину хуманитарних пакета за Божић

Коло српских сестара “Мајка Јевросима” из Брчког је једно од малобројних удружења на овом подручју које се бави прије свега хуманитарним радом, као и очувању културних и традиционалних вриједности српског народа у Брчком.

„И ове године највише смо се бавили хуманитарним радом, односно прикупљањем помоћи за најугроженије становнике нашег града. Осим помоћи за Божић и Васкрс, покушавамо онолико колико је то у нашој моћи, свакодневно да помажемо онима који нам се обраћају“, каже Славојка Иљић, предсједница Кола српских сестара „Мајка Јевросима“ из Брчког.

Чланице кола српских сестара „Мајка Јевросима“ тренутно раде на прикупљању средстава којима би се обезбиједили хуманитарни пакети за социјално угрожене породице за Божић.

Славојка Иљић предсједница Кола српских сестара каже да ових дана упућују дописе на адресе бројних фирми у Брчком са молбом за помоћ како би обезбиједили неопходна средства за набавку хуманитарних пакета.

„Мислим да би свако од њих могао да издвоји 100 до 200 марака како би помогли онима којима је помоћ заиста потребна“, истакла је Иљић .

Према њеним ријечима дио средстава које чланице Кола обезбиједе својим радом и уз помоћ Српске православне цркве, није довољан да би се помогло свим оним породицама које им се обраћају.

Предсједница Кола каже да чланице овог удружења покушавају да проведу све хуманитарне акције, помогну нашим суграђанима, али и да обрадују најмлађе као што је то било јуче за Дјетињце када су малишанима који су били у Цркви дијелиле пакетиће.

Славојка Иљић наглашава да је Коло српских сестара у овој години учествовало у бројним хуманитарним акцијама као што су прикупљање средстава за Косово и Метохију, настрадале од земљотреса у Сирији, а прије пар дана су уплатили средства за куповину пакетића за дјецу са Косова.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.