RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Удружење обољелих од дјечије парализе и мишићне дистрофије „Спас“ из Брчког спровело низ хуманитарних акција

Удружење обољелих од дјечије парализе и мишићне дистрофије „Спас“ из Брчког спровело је низ хуманитарних акција у току прошле године. Такође, у 2024. години настављају са активностима које ће бити у знаку хуманости и помоћи онима који се налазе у стању социјалне потребе.

Предсједник Удружење обољелих од дјечије парализе и мишићне дистрофије „Спас“ у Брчком Игор Томић каже су да кроз свој трогодишњи рад успјели сколопити сарадњу са неким привредним субјектима са подручја БиХ који им умногоме помажу око донације хране.

„Ми смо се потрудили да, како и сам назив нашег удружења каже да пружимо руку спаса самохраним мајкама, члановима који имају дјецу са посебним потребама, незапосленим мајкама и жртвама насиља и особама по алтернативним центрима и виду подјеле одређене количине хране, док су нам  за те хуманитарне акције помогле фирме из Сарајева и Ливна са којима смо склопили сарадњу“, истакао је Томић.

Што се тиче осталих активности, Томић каже да на свака три мјесеца организују добровољно давање крви.

„Ми ћемо и ове године наставити да организујемо добровољно давање крви у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ јер је крв живот и увијек се одазову они чланови коју су наравно здравствено способни“, истакао је Томић.

Он је подјсјетио да ће они у овом удружењу и ове године вршити активно подјелу хране онима који се налазе у стању социјлне потребе.

Удружење обољелих од дјечије парализе и мишићне дистрофије „Спас“ основано је у Брчком 2020. године и броји око 30 чланова.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.