RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Klafurić: Spremni smo za prvu natjecateljsku utakmicu u ovoj godini

Nogometaši Veleža u petak, 9. veljače, na stadionu Rođeni u Mostaru  dočekuju ekipu Tuzla Cityja u susretu osmine finala Kupa BiH, a trener Veleža Dean Klafurić kaže kako je situacija u momčadi dobra i da svi jedva čekaju prvu natjecateljsku utakmicu nakon zimske stanke.

“Sutrašnja utakmica je natjecateljska i vrlo bitna. Kup je vrlo specifično natjecanje u kojemu nema favorita, u kojemu postoje neka druga pravila”, rekao je Klafurić u četvrtak na press konferenciji za medije.

Ekipa Veleža je tradicionalno zimske pripreme odradila u Turskoj, gdje su Rođeni u jednoj od pripremnih utakmica pobijedili ukrajinski Šahtar, no trener Veleža upozorava da iz te pobjede ne treba vaditi pogršene zaključke.

“Bili smo na priprema u Turskoj dva tjedna, nismo imali ozljeda, poslužilo nas je vrijeme, pohvalio bih sve igrače za uloženi trud, napor, profesionalnost, izvršavanje obaveza. Nalazimo se u dobroj situaciji, dobra je atmosfera i to je temelj za buduće utakmice koje su pred nama. U zadnjoj pripremnoj utakmici pobijedili smo Šahtara, pozivam i navijače, a igračima sam već ranije objasnio, da od toga ne pravimo euforiju”, poručio je Klafurić.

Što se tiče sutrašnjeg Veležovog protivnika, Klafurić upozorava kako će Tuzla pod vodstvom novog trenera Slavka Petrovića biti opasan protivnik.

“Svaki trener svojim dolaskom donosi svoju filozofiju i samim time utječe na izvedbu svoje ekipe, to je sada slučaj s Tuzlom. Gledali smo ih u prijateljskim utakmicama, vidjeli smo koji im je stil i način te smo se tako pripremili za tu utakmicu”, dodao je Veležov strateg.

Klafuriću bi određene probleme mogla stvoriti viroza koja se proširila među njegovom ekipom po povratku u Mostar, pa neki igrači neće biti u potpunosti spremni za sutrašnju utakmicu.

Prvotimac Veleža Asmir Suljić dodao je kako je, unatoč tome, ekipa spremna i željna natjecateljskih utakmica.

“Postalo je normalno da Velež ulazi u završnicu Kupa, a mi s nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Imali smo period priprema, siguran sam da smo svi spremni i svi jedva čekamo utakmicu iako neće biti lagano. Tuzla ima novog trenera, a pred kraj prvenstva su podigli formu”, zaključio je Suljić.

Utakmica između Veleža i Tuzla Cityja igra se u petak od 18 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.