RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Санирају се четири улице у Брчком

У Брчко дистрикту је у току санација улице Тина Ујевића поред Градског парка у дужини од 207 метара и Клостерске улице поред Центра за социјални рад у дужини од 187 метара.

У понедјељак ће да започне и санација улице Меше Селимовића поред зграде Јавног предузећа „Путеви“ у дужини од стотину метара и улице Иве Андрића код зграде Зејћировић у дијелу од школе према пјешачкој зони у дужинио од 92 метра.

У Сектору за одржавање путева, путних објеката и сигнализације у предузећу „Путеви“ у Брчком кажу да санација Клостерске и улице Тина Ујевића тече без проблема, те да је рок за завршетак радова на санацији све четири улице 30 дана.

Вриједност радова је око 135.000 марака, односно за санацију улице Тина Ујевића ће бити утрошено око 50.000, Клостерске улице око 35.000, улице Меше Селимовића око 23.000 и за санацију улице Иве Андрића око 27.000 марака.

Санација улица подразумијева замјену асфалтног слоја, издизање или спуштање потонулих сливничких мјеста за прикупљање оборинских вода, исцртавање сигнализације и локалну замјену оштећених дијелова материјала.

Тако ће, нпр. у Клостерској улици, бити скинут постојећи дотрајали асфалтни слој и одвежен на депонију, затим ће бити замијењени оштећени дијелови доњег носивог слоја пута, те постављен изравнавајући и горњи слој асфалта.

Након тога ће бити исцртана саобраћајна сигнализација мирујућег саобраћаја на дијелу улице гдје се налазе паркинг мјеста, а то обухвата и постављање сигнализације на паркингу поред кафеа „501“.

Када је ријеч о улици Тина Ујевића поред парка, ту ће бити постављени и нови канализациони одводи и ивичњаци.

У Сектору за одржавање путева, путних објеката и сигнализације у предузећу „Путеви“ у Брчком су нам рекли да је, у периоду санације улица, на снази и привремена обустава саобраћаја на овим локацијама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.