RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Суша узима данак

Удружење пољопривредника Брчко дистрикта упорозава на стање у пољопрувреди поводом овогодишње суше. Пољоприврене културе су у потпуности сагориле, постоје приноси кукуруза који су мјесец и по прије рока за бербу, биљке су оболиле, упозоравају пољопривредници.
– Наш циљ није да тражимо проглашење елементарне непогоде, да тражимо оштету већ да укажемо на то да рјешење овог проблема постоји. Претходне владе, па ни ова нису уопште радиле на пројекту наводњавања, а милиони кубика воде пролазе кроз Брчко и одлазе у неповрат, а наше културе сагоријевају, каже замјеник предсједника Удружења пољопривредника Брчко дистрикта Милорад Којић. Он предлаже да се ангажује струка и да се крене у програм наводњавања како би са далеко мањим улагањима у пољопривредну производњу имали далеко веће приносе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.